ingiliz Tuzu Satın Almak İçin 0850 425 2444

Orjinal olarak ne uygun ve onaylı ingiliz tuzu satışları için bizim sayfamızı takip edebilirsiniz.

5 Temmuz 2018 Perşembe

İngiliz Tuzu Faydaları


İngiliz  tuzu faydaları yüzlerce yıldır iyi bilinmektedir ve diğer tuzlardan farklı olarak bedeni, zihni ve ruhu rahatlatabilecek yararlı özelliklere sahiptir. İngiliz tuzu adını İngiltere'deki Epsom'da acı bir tuz gölünden alır ve Epsom tuzu olarak da bilinmektedir. Epsom tuzu aslında tuz değil, doğal olarak ortaya çıkan saf bir magnezyum ve sülfat bileşiğidir. Pek çok hastalık için doğal bir çare olarak bilinen Epsom tuzu, birçok güzellik, ev ve bahçe kullanımıyla birlikte sağlık ile ilgili faydalara da sahiptir.

İngiliz Tuzunun İçeriği Nedir?


İngiliz tuzu yararları hakkındaki çalışmalar, magnezyum ve sülfatın deri yoluyla kolayca emildiğini göstermiştir, bu da Epsom tuz banyolarının sağlıkla ilişkili faydalarından yararlanılabilecek kolay ve ideal bir yolu olduğunun kanıtıdır. Magnezyum, vücutta, 325'den fazla enzimin aktivitesini düzenleyen, inflamasyonu azaltan, kas ve sinir fonksiyonlarına yardımcı olan ve arter sertleşmesini önlemeye yardımcı olan bir dizi rol oynar.

İngiliz Tuzu Kullanmanın Sağlığa Yararları Nelerdir?


Sayısız sağlık faydalarından bazıları sinir sistemini rahatlatmak, cilt problemlerini tedavi etmek, sırt ağrısını yatıştırmak, ağrıyı hafifletmek, kasların gerginliğini hafifletmek, kesikleri iyileştirmek, soğuk algınlığı ve tıkanıklığı tedavi etmek ve toksinleri vücuttan almaktır. Stres ve stresle ilgili problemleri hafifletmenin en basit yollarından biri, birkaç bardak İngiliz tuzu ile sıcak su dolu bir küvete girmektir. İngiliz tuzu yararları şunlardır:

  • Stresi azaltır ve vücudu rahatlatır (Ilık suda çözüldüğünde, Epsom tuzu cildin içinden emilir ve vücuttaki magnezyum seviyesini tekrar doldurur. Magnezyum, beyinde sakinleştirme ve rahatlama hissi yaratan bir kimyasal olan serotonin üretmeye yardımcı olur.)
  • Ağrı ve kas kramplarını hafifletir (Bir Epsom tuz banyosu ağrıyı hafifletmesi ve enflamasyonu hafifletmesi, boğaz kaslarının, bronşiyal astımın ve migren baş ağrısının tedavisinde faydalı olmasını sağlar.)
  • Kasların ve sinirlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur (Çalışmalar, Epsom tuzunun vücudunuzdaki elektrolitleri düzenlemeye yardımcı olduğunu, kasların, sinirlerin ve enzimlerin düzgün çalışmasını sağladığını göstermektedir.)
  • Arterlerin ve kan pıhtılarının sertleşmesini önlemeye yardımcı olur
  • İnsülini daha etkili hale getirir
  • Kabızlığı giderir
  • Toksinleri vücuttan uzaklaştırır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder